Egyedülálló Omega-3
Emberi fogyasztásra, az egyik legjobb termék !

Egyedülálló Omega-3 Halolaj
Mi az Izlandon található LYSI céget találtuk a legjobbnak.
Miért a LYSI ?
Cég információ
A céget 1938. január 10-én jegyeztette be Tryggvi Olafson, miután az USA-beli Upjohn Company nagy mennyiségű tőkehalmáj olajra adott megrendelést, amit már manufakturális módszerekkel nem lehetett teljesíteni. Olafson 1937-ben Norvégiába utazott, és megrendelte a gyártáshoz szükséges gépeket. A tőkehal májolaj miatt már akkoriban is nagy volt a kereslet a az A és a D vitaminok fontossága miatt. A Lysi hamarosan Izland legnagyobb tőkehal májolaj termelőjévé vált Izlandon. Az 1950-es években a kereslet jelentősen lecsökkent, és az árak is lefele zuhantak.
Saját Kutatások
1979-ben a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a hal lipidek nagyon nagy mértékben csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
A Lysi ezek után növelte a hangsúlyt a kutatás- fejlesztésre, aminek következtében a Lysi ma az Omega-3 területén a gyártástechnológiában is vezető szereplő.
Gyártási Technológia
2012-ben a Lysi a feldolgozás minden szakaszára új feldolgozó üzemeket nyitott meg, és ezzel az egyedülálló felszereltséggel a legmodernebb gyártástechnológiát alkalmazza.
Milyen szempontok szerint
válasszunk
Omega3 készítményt ?
Melyek azok a kiválasztási kritériumok, amelyek alapján színvonalban és árban is az ideális terméket kapjuk?
- Ne növényi eredetű legyen (nagyon alacsony az EPA-DHA kihozatal)
- Ne meleg vízi hal legyen az alapanyag.
- Tiszta, szennyezésmentes hidegvízű tengerből származzon
- Ne nagytestű hal legyen a mérgek lerakódása miatt
- Ne mesterségesen (akvakultúrában) tenyésztett hal legyen
- Megfelelő összetételű legyen az olaj
- Ne tartalmazzon tartósítószert, ugyanakkor
- Ne legyen avas (TOTOX érték 5 alatti)
- Ne pár éves múltra tekintsen vissza a gyártó, és legyen minősítése
az adott ország várható maximális életkora, magasabb legyen az európai átlagnál.


Miért kell az Omega -3 a szervezetnek ?
Mert gyógyír !
- szív-és érrendszeri megbetegedéseknél,
- az ízületi gyulladásoknál,
- a ráknál, az allergiáknál,
- a diabétesznél,
- a reumánál,
- a magas vérzsír tartalomnál és
- az idegrendszeri megbetegedéseknél,
- lelassítja az öregedési folyamatokat,
- jelentősen befolyásolja az általános közérzetet.
Teremtsünk egyensúlyt !
Majdnem mindenki túl sok Omega-6 zsírsavat fogyaszt, (telítetlen növényi olajokat, napraforgó olajat, kukoricacsíra olajat, keményített növényi olajokat, és nagyon kevés Omega-3-at eszünk (algák, krill, tengeri halak úgymint makréla, lazac, szardínia, mert ezek a halak algákat esznek.
A növényi eredetű Omega-3-ak és magolajak (lenmagolaj) a kis hatásfokú EPA/DHA átalakítás miatt nem annyira előnyösek számunkra.
Táplálkozásunkban egyensúlyban kell lennie az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak (3:1 és 5:1 közöttig elfogadható még).
A túlzott Omega-6 arány testünk sejtjeiben gyulladásokhoz vezet, melyek mielőtt még panaszokat és fájdalmakat okoznának, már óriási károkat tesznek bennünk, anélkül, hogy éreznénk azt!
A mai táplálkozási szokásaink, a sok gabonával és növényi olajokkal túlzott Omega-6 dominanciát okoznak, ami az arányokat 30:1-hez is eltolhatja.

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a gyulladások a fő bűnösök :
- szív-és érrendszeri megbetegedéseknél,
- az ízületi gyulladásoknál,
- a ráknál, az allergiáknál,
- a diabétesznél,
- a reumánál,
- a magas vérzsír tartalomnál és
- az idegrendszeri megbetegedéseknél,
- felgyorsítják az öregedési folyamatokat, és
- jelentősen befolyásolják az általános közérzetet.
Egyedülálló Omega-3
Az Omega-3-akat, mint fentebb már említettük, algák, növények vagy halak tartalmazzák szénsav észter illetve triglicerid formájában. A növények viszont csaknem kizárólagosan a számunkra nem olyan előnyös
α-linolénsavat tartalmazzák, amíg az angolnában, pontyban és szardíniában valamint a vörös algákban főleg a DHA és az EPA a mérvadó. A halak ezeket a zsírsavakat az algával való táplálkozásukkal viszik be a szervezetükbe.
Hogyan jut a szervezetbe?
Az Omega-3 zsírsavat testünk nem tudja előállítani, ezért azt élelmiszerként kell szervezetünkbe bevinnünk. Legjobb forrásai az: algák, halak, és tenger gyümölcsei.
Az Omega-3-at nekünk algákból és óceáni halakból kell kinyernünk, nem növényekből vagy magvakból. Toxikológiai okok miatt meggondolandó viszont a hosszú életű rablóhalak fogyasztása, melyek ólmot illetve higanyt tartalmazhatnak, és pl. havi 114 g kardhal, vagy 454 g tintahal fogyasztása már mérgező lehet. Majdnem aggodalom nélkül fogyaszthatjuk viszont a szardíniát, a szardellát és a makrélát (havi 2750grammal), vagy még jobb a vadlazac 3620 grammal havonta.
Ha valamit biztos megoldásnak lehet nevezni, akkor a legbiztosabb megoldás a az omega-3 halolaj formába való bevitel, legalább napi 1 200 mg mennyiségeben.
A speciális olaj, amit naponta fogyaszthatunk

A LYSI tőkehal májolaj tiszta természetes forrásból származik az Észak Atlanti Óceán vizéből Izland partjainál fogott halak (Gadus morhua morhua) májából.
A halak természetes reprodukciója végett a kifogott hal mennyisége limitált.
Kitűnő forrása a tőkemáj halolaj az Oega -3 zsírsavaknak, ami kíméletes technológiával kerül kivonásra.
A- és D- vitaminban gazdag, hozzáadott E-vitamint is tartalmaz.
Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a keringési rendszer egészséges működéséhez.
A tőkehal máj olaj kedvező hatással van az általános egészségi állaptra.
Javasolt azoknak fogyasztani, akik kevés tengeri eredetű táplálékot fogyasztanak illetve, szeretnék egyensúlyba hozni az omega-3 : omega-6 arányát a szervezetben.
Napi ajánlott mennyiség :
-felnőtteknek 2 teáskanál, (10 ml)
-gyermekeknek 1 teáskanál (5 ml)
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. Felbontás után a hútőszekrényben, ahol kissé zavarossá válhat az alacsonyabb hőmérséklettől, de ez nem befolyásolja a termék minőségét. Gyermekektől is óvjuk gondosan elzárva.
Minőségét megőrzi dobozon feltüntetve. ( hónap, év)
Összetevők : Hidegen sajtolt tőkehalmáj – olaj E-vitamin
Tápanyagok az ajánlott napi mennyiségben | 1 teáskanál 5 ml – gyermekeknek | 2 teáskanál 10 ml felnőtteknek |
Energia tartalom | 170 kJ / 41 kcal | 340 kJ / 82 kcal |
Zsír | 4,6 g | 4,6 g |
egyszeresen telített zsírsavak | 1,5 g | 3,0 g |
EPA – eikozapentaénsav | 340 mg | 680 mg |
DHA – dokozahexaénsav | 468 mg | 930 mg |
Vitaminok | Mennyiség | *RDA | *RDA | *RDA | *RDA | *RDA | *RDA |
4-6 év | 70-10 év | 11-14 év | 15-18 év | Felnőttek | |||
A – vitamin | 230 µg | 46% | 33% | 29% | 29% | 460 µg | 58% |
E – vitamin 4,6 mg | 77% | 66% | 46% | 46% | 9,2 mg | 77% |
D – vitamin | 4,6 µg | 46% | 46% | 46% | 46% | 46% | 9,2 mg | 77% |

5 690 Ft / üveg
kb 1 havi adag
Az Omega3 és az Agy egészsége

“Az emberi agy megközelítőleg 60% zsírból áll. Az Omega 3 zsírsav majdnem a felét teszik ennek ki. Az agyszövet gazdag Omega 3 zsírsavakban. Az agy anyagának kb. 8%-a Omega 3 zsírsav. Ez fontos az emberi agy normális szerkezetéhez és működéséhez. Az Omega 3 zsírsavak teszik lehetővé a kommunikációt az agysejtek között. Annak érdekében, hogy az idegi impulzusok eljussanak az egyik idegsejttől a másikig, át kell jutniuk a sejthártyán, ami körülveszi az idegsejtet. Az Omega 3 zsírsavak biztosítják ennek a külső hártyának a rugalmasságát, ezzel megkönnyítik, hogy a jelek átjussanak az agysejtek közötti távolságon. Az Omega3 zsírsavak a létfontosságú neurotranszmitterek termelődését is növelik pl. a dopamin-ét. (A neurotranszmitterekek specializált kémiai hírvivő molekulák, melyek feladata, hogy egyik idegsejttől a másikig, illetve az izom- vagy mirigysejtekig üzenetet szállítsanak.) És csökkentik az oxidatív és a gyulladásos károsodást az agyban a sérülések után.
Az Omega3 segíti a dopamin termelődését !
Annak érdekében, hogy az idegi impulzusok eljussanak az egyik idegsejttől a másikig, át kell jutniuk a sejthártyán, ami körülveszi az idegsejtet. Az Omega 3 zsírsavak biztosítják ennek a külső hártyának a rugalmasságát, ezzel megkönnyítik, hogy a jelek átjussanak az agysejtek közötti távolságon. Az Omega3 zsírsavak a létfontosságú neurotranszmitterek termelődését is növelik pl. a dopamin-ét. (A neurotranszmitterekek specializált kémiai hírvivő molekulák, melyek feladata, hogy egyik idegsejttől a másikig, illetve az izom- vagy mirigysejtekig üzenetet szállítsanak.) És csökkentik az oxidatív és a gyulladásos károsodást az agyban a sérülések után.
Az egyik Omega 3 zsírsav, melyet DHA-nak neveznek, az agykéreg egyik fő szerkezeti eleme. Az agynak e területe felelős a memóriáért, kreativitásért, érzelmekért és a figyelemért. Az alacsony DHA szinttel rendelkező egyéneknek mérhetően kisebb az agyuk. Az agyban található Omega 3 zsírsavak 97%-a DHA. A H2 Molekuláris hidrogén segít az Omega3-nak átjutni a vér-agy gáton.
A másik fontos Omega 3 zsírsav az EPA. Az EPA elősegíti az egészséges véráramlást az agy irányába, így segítve a működését.
Az Omega3 hiány következményei
Az Omega 3 zsírsavak a magzati fejlődés során gyűlnek össze az agyban. Fontosak az agy növekedéséhez és kifejlődéséhez gyermekkorban. Az Omega 3 zsírsavak harcolnak az időskori mentális leépülés ellen. Az alacsony
Omega 3 hiánya felgyorsítja az agy öregedését, és agyműködési hiányosságokat
okoz.
Az Omega 3 hiány növeli a neurológiai problémák kifejlődésének kockázatát – például a demencia, Alzheimer-kór és skizofréniát.
Az Omega 3 zsírsavak esszenciálisak (alapvető fontosságúak), mert a tested nem képes előállítani ezeket. Az elfogyasztott ételekkel kell magadhoz venned őket.
A hal, a halolaj, és más tengeri élőlények gazdag forrásai az Omega 3 zsírsavaknak.
A növényi olajokban is megtalálhatóak, például a lenmag, szója és a repce olajában és nagy mennyiségben, a jó minőségű CBD olajban.
A chia mag és a dió is tartalmaz Omega 3 zsírsavakat.
Omega 3 olajokat általában lágykapszulák formájában is lehet venni, de ezeknek a készítményeknek, lehetnek káros hatásaik is, mivel többnyire olyan silány alapanyagokból gyártják, amik már a gyártás előtt rothadásnak indultak. Képzeljük csak el ! Hatalmas konténerekben tárolják, a több ezer tonnányi hal tetemet, akár több napig is, mire a feldolgozó iparhoz kerül. Ezek azután, mindenféle chemikáliás tisztító eljáráson végig mennek, ahhoz, hogy a kedves vásárló ne érezze, az az elviselhetetlen bűzt, amit kiadnak magukból.
Onnan tudhatjuk, hogy ilyen eljárással készült terméket vásároltunk, hogy halszagot böfögünk fel. A gyomorban azonnal gázt képez és természetesen, feljön..
Ezért, válasszunk olyan terméket, ami biztonságos, azonnal feldolgozott halakból származik.
Azok a gyermekek, akiknek az édesanyjuk a terhesség alatt Omega 3
kiegészítőket fogyaszt, magasabb intellektuális és szociális képességekkel rendelkeznek. Kisebb az esélye,
hogy ADHD, autizmus vagy gyermekbénulás fejlődjön ki. Az Omega 3 táplálékkiegészítők csökkentik a
gyermekeknél az ADHD tüneteit, ezzel javítják a figyelmet, és csökkentik a hiperaktívitást és az agressziót.
Komoly depresszió esetén is hasznosnak találták őket.

Omega 3 olajokat általában lágykapszulák formájában is lehet venni, de ezeknek a készítményeknek, lehetnek káros hatásaik is, mivel többnyire olyan silány alapanyagokból gyártják, amik már a gyártás előtt rothadásnak indultak. Képzeljük csak el ! Hatalmas konténerekben tárolják, a több ezer tonnányi hal tetemet, akár több napig is, mire a feldolgozó iparhoz kerül. Ezek azután, mindenféle chemikáliás tisztító eljáráson végig mennek, ahhoz, hogy a kedves vásárló ne érezze, az az elviselhetetlen bűzt, amit kiadnak magukból.
Onnan tudhatjuk, hogy ilyen eljárással készült terméket vásároltunk, hogy halszagot böfögünk fel. A gyomorban azonnal gázt képez és természetesen, feljön..
Ezért, válasszunk olyan terméket, ami biztonságos, azonnal feldolgozott halakból származik.
*Kék zónák: A földnek az az öt, kis kiterjedésű területe, ahol a legnagyob számban fordulnak elő 100 év feletti
idős emberek. Ők a táplálkozásuk és életmódjuk okán sokkal kevésbé vannak kitéve a civilizációs hatásoknak! Táplálozásuk, leginkább a tengeri halak és gyümölcseikből áll, így bőségesen hozzájutnak az Omega3-hoz.

MEGRENDELÉS
"Amikor arra inspirálod az embereket, hogy keljenek ki az ágyból, harcoljanak az egészségügyi szabadságukért és gyógyuljanak-akkor őhozzájuk beszélsz. Nincs nagyszerűbb munka annál, hogy lássák, és megértsék, hogy a testük nem hibás, hogy jobban érezzék magukat, jobban legyenek és meggyógyuljanak, mint te."
– Anthony Williem-